Domov >  Novice > Uspešno državno prvenstvo za Twirling klub Šoštanj (29.04.2014) Ostale novice

Mladi Šoštanjčani so se 6. aprila 2014 vrnili iz 18. državnega prvenstva Slovenije v twirlingu in skupno osvojili 6 srebrnih in 3 bronaste medalje.

Letošnjo državno prvenstvo Twilring zveze Slovenije je potekalo drugače kot prejšnja leta, saj se tako velikega števila tekmovalcev ne da več oceniti v enem vikendu. Tako se je 25. januarja v Kanalu ob Soči odvijalo prvo predtekmovanje v organizaciji Športnega twirling kluba Deskle in Twriling zveze Slovenije, na njem pa so tekmovali solisti, kjer je poudarek na pravilni tehniki dela s palico. Drugo tekmovanje je bilo 8. marca v Slovenski Bistrici, kjer so tekmovali v prostem programu kot solisti in pari. Prav tam pa se je 5. in 6. aprila s finalom zaključilo prvenstvo. Finale sta organizirala Športni twirling klub Sašo in Twirling zveza Slovenije, tekmovali so finalisti iz 14 klubov iz vse Slovenije, sodili pa so sodniki iz Škotske, Španije in Hrvaške. Tekmovanja se je udeležilo 14 tekmovalcev iz Šoštanja, ki so tekmovali z 23. nastopi posamezno, v parih in skupinah.

Na drugo mesto so se uvrstili ŠPELA ŠKRBOT (C solo novinci), NELI KOMAR (C solo ml.junior), ALJAŽ JUVAN (C solo st.junior), ALJAŽ JUVAN (C freestayle st.junior), PIA MEŽNAR in LEA ARAM (C freestyle pari junior) ter SKUPINA(C team junior): ANEJA ŠTRIGL, NIKA ANDREJC, AJDA STAJAN, PIA MEŽNAR, LEA ARAM in NELI KOMAR.

Na tretje mesto so se vrstile TIA KADIVNIK (C solo novinci), ANA BENDA (C solo st.junior) ter NIKA ANDREJC in ANEJA ŠTRIGL (C freestyle junior).

Prav vsi člani se niso uvrstili na stopničke in v finalne nastope, a so kljub temu odlično zastopali naš klub. To so solistke LARA BRVAR, HANA TURK, EVA LEDINEK in PATRICIJA KOVAČ

Twirlerjem in trenerki Nini Napotnik čestitamo za odlične rezultate, poleg tega pa se zahvaljujemo Frizerskemu studio L, g. Vladimir Komar  S.P. Lokovica,  vizažistki- ga. Veroniki Juvan, g. Simonu Rožeju in ga. Nataši Dolejši  ter navijačem in staršem za podporo in bučno spodbujanje tekmovalk.

Z letošnjim letom je klub pridobil 7 novih članic. To so predšolske deklice stare od 4-6let, ki že pridno vadijo in nastopajo na različnih prireditvah. To so: LIONA ŠTRIGL, ULA HRIBERNIK, ALJA ŽNIDAR, ADJA STROPNIK, DOROTEJA VNUČEC, LANA JUTRIŠA in LUCIJA BRITOVŠEK.

Čeprav se je tekmovalna sezona zaključila v začetku aprila, pa ti ne počivajo, ampak se pripravljajo na številne nastope  in navsezadnje odličen Show program ob zaključku sezone za vse občane in občanke občine Šoštanj, ki bo 14. junija ob 18.00 v Kulturnem domu Šoštanj.

Vljudno vabljeni.