Domov >  Novice > Že drugi udarec v kratkem času za šport v Šoštanju, umrl je Željko Spasojević (16.01.2014) Ostale novice

Bolezen je mnogo prehitro vzela Željka Spasojevića, nogometaša z največ nastopi v dresu velenjskega Rudarja in tudi nekdanjega nogometaša Olimpije. Željo je bil velik ljubitelj športa, športni delavec ter reden gost sveh športnih tekem v Šoštanju.

V 41. letu starosti se je poslovil Željko Spasojević. Dolgoletni nogometaš velenjskega Rudarja je izgubil bitko z zahrbtno boleznijo. V spominu bo ostal kot rekorder po številu nastopov v dresu Rudarja, igral pa je tudi za druge klube, denimo za ŠmartnoKorotan in ljubljansko Olimpijo

1. SNL je Spasojević, ki je po koncu profesionalne kariere še vedno rad igral nogomet, odigral skupno 228 tekem in dosegel 37 zadetkov.

Kljub bolezni je nadaljeval svojo športno pot kot igralec v domačem NK Šoštanj in kot športni delavec ter zanesenjak v Športnem društvu Šoštanj. Aktivno je sodeloval tudi pri aktivnosti Športne zveze Šoštanj. Bil pa je tudi reden gost in zvest navijač  na vseh  športnih tekmah v Šoštanju.

Željko počivaj v miru!