novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > Predstavitve športov odlično uspele (03.09.2013) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2277

Avtor: Tomaž Sinigajda

Danes, 3.9.2013, je v organizaciji Športne zveze Šoštanj na OŠ KDK Šoštanj potekala predstavitev športnih klubov in društev, ki delujejo v našem kraju. Na tem dogodku so se predstavili Elektra Šoštanj,  OK Šoštanj Topolšica, Judo klub Jaka, Šahovski klub Šoštanj, NK Šoštanj, Rokometno društvo Sebastjan Sovič, Kegljaški klub Šoštanj in Društvo tabornikov rod Pusti grad Šoštanj.  

Kot že nekaj let pred tem, je tudi letos Športna zveza Šoštanj v sodelovanju z OŠ KDK Šoštanj organizirala predstavitve vseh športov, ki delujejo v Šoštanju. Predstavitev košarke in odbojke, iz domačih prvoligaških klubov, sta se udeležili obe članski ekipi omenjenih moštev. Ostale športe oz društva pa so predstavljali izkušeni trenerji ali drugi predstavniki društev.

Vsako društvo je pripravilo svojo kratko predstavitev, preko katere so otrokom od 1. do 4. razreda predstavili možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Otroci so pri košarki navdušeno skušali hitro prebiti skozi kratek poligon, obleči dres članske ekipe in zadeti koš. Pri odbojki so skušali odbiti žogo preko mreže, pri rokometu in nogometu so skušali zadeti gol, pri šahu so skušali premagati našega mojstra šaha Grego Rupnika. Pri judu so se naučili malce discipline in nekaj osnov juda, pri kegljačih so spoznali pravila kegljanja in pri tabornikih so spoznali kaj so taborniki in kaj se pri njih dogaja. Dogajanje je bilo tako res zelo pestro.


Športna zveza Šoštanj in vsa društva, ki so sodelovala na današnji prireditvi, upajo, da se bo čim več otrok usmerilo v zdrav način življenja. Za kateri šport se bodo odločili niti ni toliko pomembno. Najpomembneje je, da otroci svoj prosti čas preživljajo aktivno in koristno. 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh