novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > Po dveh porazih,... ZMAGA! (15.02.2013) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2705

Avtor: Tomaž Sinigajda

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 4. kroga modre skupine 2. dela 1. DOL Radenska Classic doma premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (29, 15, 21).

4. kroga modre skupine 2. dela 1. DOL Radenska Classic

Šoštanj Topolšica - Panvita Pomgrad

3:0 (29, 15, 21).  

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 50,

sodnika: Pevc (Škofja Loka), Milojević (Ljubljana). 

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac 13, Bojinović 5, Gomivnik, Nastič, Boženk, Akrap 5, Pavić 3, Menih, Koželnik 12, Zupanc, Uršič 9.


Panvita Pomgrad: Ajlec 6, Vogrinčič, Pavlović 2, Mijalković 17, Čolovič, Vrabl, Flisar 3, Topovšek, Koncilja 4, Tot 10, Grabar, Drvarič, Perhavec.  

Šoštanjčani, ki so v zadnjih 14 dneh imeli obilico težav s poškodbami, dvakrat gladko izgubili v gosteh proti ACH Volleyu in v Nazarjih - kjer so si našli začasni dom - proti Mariboru, so tokrat vso jezo stresli nad Panvito Pomgrad iz Murske Sobote. S povratnikoma po poškodbi, Markom Bojinovićem in Zoranom Pavičem, je ta ekipa zopet delovala, kot dobro utečeni stroj.  

Razen v prvem nizu, ko se je že zdelo, da so domačini v povsem izgubljenem položaju, ko je na semaforju ob drugem tehničnem odmoru kazalo 10:16 za goste in kasneje 13:20, so Šoštanjčani le strnili vrste in prikazali borbeno igro, ki jih je krasila v rednem delu državnega prvenstva. Namreč ob rezultatu 21:24 in kar treh zaključnih žogah gostov, za zmago v prvem nizu, so Šoštanjčani najprej po sprejemu in napadu Koželnika izničili prvo in nato še po seriji odličnih servisov Bojinoviča, ter čvrsto obrambo, goste prisilili, da niso realizirali še preostalih dveh. Sledila je končnica za odbojkarske sladokusce, takšna, ki sta jo ta dva nasprotnika v letošnji sezoni že prikazala v Murski Soboti. Domačini so prvi niz dobili z 31:29 po napaki Pavloviča.  

Šoštanjčani so se v drugem in tretjem nizu povsem razigrali, nemočni gostje pa so ali samo opazovali ali pa nizali lastne napake, saj so jih v vsakem od nizov napravili 10 ali več. Zakaj je do teh napak prihajalo je videla le malo številčna publika v Šoštanjski športni dvorani. Domačini so namreč odlično izvajali začetne udarce in nato še bolje igrali v obrambi in Sobočane dobesedno prisilili v igro stan od mreže, njihovi napadi pa so pogostokrat končali v mreži, avtu ali bloku.  

Šoštanjski trener Kedačič tokrat ni menjal, kaj bi, ko pa je njegova ekipa rastla iz točke v točko, iz niza v niz. »Čestitke fantom, to zmago smo krvavo potrebovali. Verjel sem in tudi fantje so verjeli, da bo zmaga slej ko prej prišla tudi v modri skupini. Po mojem mnenju bi prišla že prej, če nebi imeli vseh teh poškodb, a tudi te so sestavni del športa in s tem se je potrebno sprijazniti. Pohvalil bi moje sodelavce, ki se vsakodnevno trudijo, da so igralci čim manj časa odsotni z igrišč.  Bojinović in Pavić, kjub temu, da sta danes odigrala celotno tekmo, še nista sto odstotna, prav tako pa se počasi vrača Boženk, ki že nemoteno dela v fitnesu in po posebnem programu v dvorani. Upam, da je danes v dvorani bilo nekoliko manj ljudi samo zaradi velikega nogometnega derbija v ligi prvakov in ne zaradi zadnjih nekaj porazov. Ti fantje si zaslužijo vso podporo tudi, ko niso tako prepričljivi, kot so bili danes,« je po tekmi dejal Šoštanjski trener Kedačič.  

Avtor: PR

foto: Katja Pohar 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh