Domov >  Novice > Šoštanjčani v modro skupino s tretjega mesta (29.01.2013) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2010

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 14. kroga 1. DOL Radenska Classic v Novem mestu premagali Krko s 3:2 (27, -13, -21, 18, 12).

14. kroga 1. DOL Radenska Classic

OK ŠOŠTANJ TOPOLŠICA - KRKA

(27, -13, -21, 18, 12)

Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

Krka: Brulec 7, Ožbalt, Erpič 9, Kosmina 19, Zalar, Vesel, Kos 10, Pucelj, Longar 3, Strnad 2, Žlajpah 1, Turk 7.

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac 16, Bojinović 3, Gomivnik, Nastič, Boženk 5, Akrap 9, Pavić 1, Menih 2, Koželnik 4, Zupanc 7, Uršič 8.

Odbojkarjem Šoštanja Topolšice je uspel veliki met. Že v prvem letu po vrnitvi v elitno konkurenco so se uvrstili v modro skupino in to po pravi drami. Z zmago 3:2 v Novem mestu so se točkovno izenačili z Mariborom in Astec Triglavom, na koncu pa zaradi večjega števila zmag od Kranjčanov in boljšega količnika niza od Mariborčanov osvojili tretje mesto.

"Danes je odločila naša mladost, srce in nepopustljivost. Bili smo v izgubljenem položaju, a smo se z vztrajnostjo vrnili. Tudi po zaslugi širokega igralskega kadra, saj sem koristil vseh 13 igralcev, mladi pa so pokazali, da lahko na njih računam. In to proti ekipi, ki je danes pokazala odlično igro. Dobili smo pravo vojno, zato sem ponosen na fante," je bil po tekmi zadovoljen trener Šoštanjčanov Zoran Kedačič.

Sredi tekme pa ni mogel biti najboljše volje. Po zmagi v prvem nizu, v katerem so bili do končnice bolj ali manj v minimalni prednosti, do vodstva z 1:0 pa prišli tudi po ubranitvi žoge za niz tekmecev, so padli v igri.

"Očitno smo mislili, da smo delo že opravili. Padla nam je zbranost, nismo kazali prave želje, tako da nas je tekmec povsem nadigral. Zgrešili smo ogromno servisov, bilo je tudi veliko drugih napak," je slab del tekme, v katerem so prepričljivo izgubili dva niza, opisal šoštanjski trener, ki pa so mu uspele menjave in je tekmo vrnil na prave tirnice. A tudi na njih njegovi ekipi ni bilo lahko.

V tie braku so domači, ki jim zmaga ne bi posebej veliko pomenila po tehničnem odmoru dosegli tri točke zapored in povedli z 9:8. Vodili so tudi 12:11, a zadnje štiri točke so dosegli Šoštanjčani, s tem pa prišli do velikega uspeha.

"Mi smo že sredi sezone izpolnili cilj. Zagotovili smo si obstanek, zdaj pa začenjamo znova. Gremo tekmo po tekmo, tako smo razmišljali že v tem delu, verjamem pa, da lahko naredimo še kakšno presenečenje. Menim, da se bomo borili za četrto ali peto mesto, letos smo že premagali tako Maribor kot Panvito," je zaključil Kedačič.

avtor: STA

foto: Katja Pohar