novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > Na kolenih tudi tretjeuvrščeni Maribor (16.12.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2574

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 11. kroga 1. DOL Radenska Classic doma premagali Maribor.

OK Šoštanj Topolšica - Maribor s 3:1 (-17, 21, 23, 17).

 
Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 250,

sodnika: Pevc (Škofja Loka), Miklošič (Maribor).
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac, Bojinović 2, Gomivnik 21, Nastič, Boženk 12, Akrap 9, Menih, Koželnik 1, Zupanc 15, Uršič 9.
Maribor: Šmitran 8, Vovk 3, Mlakar 6, Žitnik 3, Srpak, Mikl 3, Plesec 10, M. Škundrić, P. Škundrić, Škorc, Mihajlović 27, Ploj 1, Vidovič, Detela 1.

Tretjeuvrščeni Maribor je tokrat gostoval pri sosedih na lestvici, četrti ekipi prvenstva, Šoštanju. Prvi niz so sicer gosti dobili, v nadaljevanju pa so jih domači odbojkarji brez težav premagali. Maribor bi si z zmago že lahko zagotovil igranje v modri skupini, a bo na to po današnjem porazu še moral počakati.

Štajerci so tekmo dobro začeli in povedli s 3:1, Šoštanjčani so se približali na točko zaostanka in držali priključek. Po 15:15 pa je gostom le uspelo pobegniti. Sprva so povedli z 19:16, po 22:17 pa je bilo jasno, da bo prvi niz pripadel mariborski ekipi.

Drugi niz so bolje začeli domačini. Ekipi je kar nekaj časa ločila točka, po 8:7 pa so si nekoliko višjo prednost priigrali gostitelji (13:9). Gosti so se skušali približati, a bližje kot na dve točki zaostanka jim ni uspelo. Po 17:16 so Šoštanjčani povedli z 19:16, nato 23:18, niz pa so dobili s 25:21.

V nadaljevanju tekme so Šoštanjčani povedli s 4:2, Maribor pa je izenačil na 5:5. Vodstvo so si znova priigrali domači, nekoliko višje pri 12:9 in nato 17:12. Prednosti štirih ali petih točk niso izpustili vse do zaključka tretjega niza, ko je Mariborčanom le uspelo ublažiti zaostanek.

Manj težav so imeli Šoštanjčani v četrtem nizu. Hitro so povedli z 8:1 in visoko prednost držali skozi celoten niz. Najvišja razlika je bila pri 19:11, v zaključku niza pa je gostom zgolj uspelo zmanjšati zaostanek, a za kaj več niso imeli moči. »Čestitke fantom za prikazano. Leto 2012 smo zaključili na najboljši možni način. Nove tri točke proti bolje uvrščeni ekipi in ohranjanje četrtega mesta, nam omogoča, da bomo po premoru sami odločali o svoji usodi, kar smo si tudi najbolj želeli. Če se vrnem na tekmo, lahko rečem, da je igra, ki smo jo danes prikazali v kompleksu 2, poezija za trenerja. Taktično izredno zrelo v bloku in fanatično v obrambi, saj praktično ni bilo izgubljene žoge, kar pa seveda »ubija« nasprotnika in potem je vse lažje. Hvala navijačem za podporo, srečno in se vidimo v 2013,« je po peti zmagi v sezoni dejal domači trener Zoran Kedačič.

 

avtor: STA

foto: Tomaž Sinigajda

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh