Domov >  Novice > Četrta zmaga za četrto mesto (11.12.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2099

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Classic v Radovljici premagali Uko Kropo s 3:0 (22, 27, 16).

Uko Kropa : Šoštanj Topolšica 0:3 (22, 27, 16)

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 50, sodnika: Novak (Dvor), Perčič (Kamnik).

UKO Kropa: Koselj, Goričnik, Šolar 1, Hrovat 6, Kržišnik 3, Bernik 11, Kos 1, Gašperšič , Polančec 17, Bogožalec 10, Mulec 2.

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac 8, Bojinović 6, Gomivnik 10, Nastič, Boženk 15, Akrap 6, Pavić, Menih, Koželnik, Zupanc 3, Uršič 10.

Odbojkarji Uka Krope so v prejšnjem krogu v Novi Gorici zabeležili prvo letošnjo zmago. Realnih možnosti za uvrstitev v modro skupino nimajo, bodo pa igrali veliko vlogo v boju za četrto mesto. In ena od pomembnih tekem je bil tudi obračun s Šoštanj Topolšico. Ta je v Radovljici potrebovala zmago, ki jo je po tesnem boju v prvih dveh nizih tudi vknjižila in na lestvici prehitela Novogoričane.

Kroparji so odlično odprli tekmo. V uvodu so povedli s 3:0 in 7:2, tako da so gosti že morali seči po prvem odmoru. Ta se jim je obrestoval, pri izidu 12:13 so prišli do prvega vodstva na tekmi. Sledila je zanimiva, predvsem pa borbena končnica, kjer sta se ekipi vseskozi menjavali v vodstvu. Pri rezultatu 22:23 je neubranljiv servis za goste prispeval Niko Akrap, Nejc Uršič pa je dodal piko na i z uspešnim napadom, kar je gostom prineslo uvodni niz.

Za razliko od prvega niza so bili v uvodu drugega niza gostje tisti, ki so imeli pobudo. To so imeli do rezultata 2:5. Z učinkovitim blokom so Kroparji izid izenačili na 5. točki, na prvi tehnični odmor pa odšli s točko prednosti (8:7). Minimalno prednost so hitro nadgradili in goste prisilili na polminutni odmor (12:8). Kljub zaostanku se odbojkarji iz Šoštanja niso predali. Vztrajno so lovili Kroparje. Na 16. točki so jih ujeli, z asom Marka Bojinovića pa so spet povedli (18:19). Prednost so hitro še povečali (18:22), a z lastnimi napakami še hitreje zapravili (23:22). Odločitev je padla globoko v podaljšku, ko je z uspešnim blokom Tadej Boženk gostom prinesel še drugi niz.

Tretji niz se je začel z vodstvom gostiteljev z 1:0, ki je bilo kratkotrajno. Šoštanjčani so hitro povedli z 8:4. Po odmoru so naredili delni izid 1:4 in ušli na neulovljivo prednost 5:12. Razliko so brez težav držali do konca in iz Radovljice odšli z maksimalnim izkupičkom.

avtor: STA

foto: Katja Pohar