novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > Četrta zmaga za četrto mesto (11.12.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2559

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Classic v Radovljici premagali Uko Kropo s 3:0 (22, 27, 16).

Uko Kropa : Šoštanj Topolšica 0:3 (22, 27, 16)

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 50, sodnika: Novak (Dvor), Perčič (Kamnik).


UKO Kropa: Koselj, Goričnik, Šolar 1, Hrovat 6, Kržišnik 3, Bernik 11, Kos 1, Gašperšič , Polančec 17, Bogožalec 10, Mulec 2.


Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac 8, Bojinović 6, Gomivnik 10, Nastič, Boženk 15, Akrap 6, Pavić, Menih, Koželnik, Zupanc 3, Uršič 10.

Odbojkarji Uka Krope so v prejšnjem krogu v Novi Gorici zabeležili prvo letošnjo zmago. Realnih možnosti za uvrstitev v modro skupino nimajo, bodo pa igrali veliko vlogo v boju za četrto mesto. In ena od pomembnih tekem je bil tudi obračun s Šoštanj Topolšico. Ta je v Radovljici potrebovala zmago, ki jo je po tesnem boju v prvih dveh nizih tudi vknjižila in na lestvici prehitela Novogoričane.  

Kroparji so odlično odprli tekmo. V uvodu so povedli s 3:0 in 7:2, tako da so gosti že morali seči po prvem odmoru. Ta se jim je obrestoval, pri izidu 12:13 so prišli do prvega vodstva na tekmi. Sledila je zanimiva, predvsem pa borbena končnica, kjer sta se ekipi vseskozi menjavali v vodstvu. Pri rezultatu 22:23 je neubranljiv servis za goste prispeval Niko Akrap, Nejc Uršič pa je dodal piko na i z uspešnim napadom, kar je gostom prineslo uvodni niz.  

Za razliko od prvega niza so bili v uvodu drugega niza gostje tisti, ki so imeli pobudo. To so imeli do rezultata 2:5. Z učinkovitim blokom so Kroparji izid izenačili na 5. točki, na prvi tehnični odmor pa odšli s točko prednosti (8:7). Minimalno prednost so hitro nadgradili in goste prisilili na polminutni odmor (12:8). Kljub zaostanku se odbojkarji iz Šoštanja niso predali. Vztrajno so lovili Kroparje. Na 16. točki so jih ujeli, z asom Marka Bojinovića pa so spet povedli (18:19). Prednost so hitro še povečali (18:22), a z lastnimi napakami še hitreje zapravili (23:22). Odločitev je padla globoko v podaljšku, ko je z uspešnim blokom Tadej Boženk gostom prinesel še drugi niz.  

Tretji niz se je začel z vodstvom gostiteljev z 1:0, ki je bilo kratkotrajno. Šoštanjčani so hitro povedli z 8:4. Po odmoru so naredili delni izid 1:4 in ušli na neulovljivo prednost 5:12. Razliko so brez težav držali do konca in iz Radovljice odšli z maksimalnim izkupičkom.  

avtor: STA

foto: Katja Pohar 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh