Domov >  Novice > OK Šoštanj Topolšica v novo sezono močno okrepljeni (03.09.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2094

Odbojkarski klub Šoštanj Topolšica bo v naslednji sezoni nastopil z dvema članskima ekipama. Prva bo po 6 letih zopet zaigrala med prvoligaško druščino med tem, ko se bodo mlajši kalili v 3.DOL Vzhod.

Temu primerno se je prvo moštvo tudi okrepilo, kajti cilj letošnje sezone je jasen, obstanek v ligi. Dolgoročni cilj kluba pa je seveda postati stabilen prvoligaš in vzgajati lastni kader, ki bo sposoben igrati na najvišjem nivoju. V vodstvu kluba so se tako odločili, da bodo na posamezna igralna mesta pripeljali mlade, a hkrati že izkušene igralce 1.DOL.

Mesto podajalca bo v ekipi, potem ko je dolgoletni kapetan ekipe Grega Bevc prenehal z igranjem zaradi službenih obveznosti zasedel Marko Bojinovič, ki prihaja iz Celja in je v preteklosti igral za Kranjski Triglav, Fram in Šempeter. Na tem igralnem mestu mu bo pomagal Miroslav Nastič.

Na mestu srednjega blokerja sta se zgodili dve zamenjavi, saj se Šoštanjčani niso uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje z Robertom Krajncem, na njegovo mesto tako prihaja izkušeni Rudi Zupanc, ki je dve sezoni preživel tudi v Franciji in nazadnje v Kropi. Na mesto mladega in izredno perspektivnega Urbana Kugoniča, ki je zaključil športno pot zaradi študija, prihaja njegov vrstnik in prav tako mladinski reprezentant, Nejc Uršič, do sedaj član Ravenskega Fužinarja. »Izbiral sem med več ponudbami, a na koncu sem se odločil za OK Šoštanj-Topolščico. Pogodbo sem podpisal za dve leti. Ponudili so mi dobre pogoje za treniranje in napredovanje, kar je tudi moja želja, hkrati pa si želim, da se ne bomo borili samo za obstanek v 1.DOL, ampak za čim višje mesto. Upam na čim boljše sodelovanje s člani ekipe, trenerjema in vodstvom kluba,« je ob podpisu pogodbe dejal mladi Uršič. Novincema bo na blokerskem položaju družbo delal Zoran Pavič, kateremu je trener Kedačič zaupal tudi kapetanski trak. »Zoki je član tiste zlate Šoštanjske generacije, ki je osvojila naslov državnega prvaka, je izredno izkušen saj je večji del kariere preživel med prvoligaši in ve, kako se zadevi streže. On je bil moja prva in edina izbira in vesel sem, da je izziv sprejel z veseljem in s ponosom,« je izbor novega kapetana komentiral Kedačič.

Na mesto prostega igralca oz. libera prihaja občasni članski reprezentant Jure Ivartnik, 26 letni mežičan, je zadnji dve sezoni igral za Avstrijskega podprvaka Aich Dob, pred tem pa v 1.DOL za Kranjski Triglav. »S prihodom v novi klub sem zadovoljen, saj je to klub z dolgo in bogato tradicijo, ki je zgrajen na trdnih temeljih. S povratkom v 1. ligo je klub pokazal visoke in dolgoročne ambicije. Sam želim biti vsaj eno leto del ekipe, ki verjamem, da bo tekom sezone v kvaliteti konstantno rastla in dosegla oz. presegla zastavljene cilje. Verjamem, da ne bomo razočarali zveste domače publike,« je ob podpisu pogodbe dejal Ivartnik, ki zaključuje študija na Fakulteti za šport in Fizioterapiji. Na mestu libera ostaja tudi domačin David Žnider.

Kot zadnji, se je ekipi priključil izkušeni Andrej Gomivnik, dolgoletni korektor kluba iz Slovenske Bistrice. Na mestu korektorja ostaja tudi mladi Nejc Lipovac.

Na mestu sprejemalca-napadalca ostajajo  Tadaj Boženk, Niko AKrap, Gašper Koželnik in Rok Menih. Družbo pa jim že od začetka priprav dela, še en član zlate Šoštanjske generacije, Alen Djordjevič-Kamenik, ki je zadnji dve sezoni preživel v Belgiji in še nima rešenega klubskega statusa.

Šoštanjčani, so priprave začeli 13. Avgusta, domači trener Zoran Kedačič in njegov pomočnik Rok Skornšek pa imata ves čas na voljo 14 igralcev. »Smo globoko v pripravljalnem ciklusu in lahko rečem, da delo poteka nemoteno. Pripravljalni del bomo v celoti opravili doma in skupaj z mojim pomočnikom maksimalno izrabljava to kar nama okolica ponuja. Delo več ali manj poteka v dvorani, fitnesu, atletski stezi in v okolici Goric oz. Šoštanjskega jezera. Na tem mestu bi se zahvalil tudi Občini Šoštanj na čelu z županom Darkom Menihom, ki nam je vedno v veliko pomoč in podporo, da imamo resnično pogoje, ki so primerni za ta nivo treninga. Kar se samega igralskega kadra tiče, lahko rečem, da so tisti, ki so prišli na novo izredni karakterji predvsem pa strašni delavci in borci. Vsakega, ki je prišel na novo izredno dobro poznam in vem, česa je sposoben in kaj bo v to ekipo prinesel. Vsi tisti, ki so v ekipi ostali, pa so tako že lansko sezono dokazali iz kakšnega »testa« so in so deležni mojega popolnega zaupanja. Posameznikov nebi izpostavljal, ker je na koncu tako in tako pomembno samo, kako bomo delovali kot ekipa in na meni je, da te igralcem »sestavim« in pripravim, da bomo dihali, kot eno,« je v svojem slogu zaključil trener povratnika med elito, Zoran Kedačič.