Domov >  Novice > GREGOR RUS V REPREZENTANCI SLOVENIJE (30.08.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1917

Avtor: Zmagoslav Žibert

Gregor RUS je v kratkem času nastopil za bridge reprezentanco Slovenije v kategoriji parov in mešanih parov na evropskem prvenstvu mladih v juniorski konkurenci ter v odprti kategoriji moštev in mešanih moštev na svetovnih miselnih igrah v članski konkurenci. Nastop v reprezentanci si je zagotovil z odličnimi igrami v pretekli tekmovalni sezoni, ko je z zmago na državnem moštvenem tekmovanju in moštvenem klubskem tekmovanju pridobil tudi status kategoriziranega športnika državnega razreda v skladu z merili za vrhunski šport Olimpijskega komiteja Slovenije.

Član Šaleškega bridge kluba Gregor RUS je tako najprej uspešno nastopil v času od 1. 7. do 6. 7. 2012 na 11. evropskem prvenstvu mladih v bridžu (11th EUROPEAN YOUTH PAIRS CHAMPIONSHIPS) v Vejlu na Danskem.

Barve Slovenije na omenjenem prvenstvu mladih sta zastopala: Maruša Baša in Gregor Rus. Nastopila sta na dveh tekmovanjih. V kategoriji juniorskih parov sta tako v konkurenci 50 parov iz 21 držav osvojila solidno 44. mesto. Na dodatnem tekmovanju mešanih parov pa sta v konkurenci 51 parov iz dvanajstih držav dosegla rezultat, ki ju je uvrstil v zlato sredino nastopajočih (26. mesto).

Več o tem bridž tekmovanju si lahko preberete na internetnem portalu:

Svoj drugi nastop za reprezentanco Slovenije v poletnem času je član našega kluba Gregor RUS zabeležil z udeležbo na drugih svetovnih miselnih igrah v bridžu (2nd World Mine Games) v Lillu v Franciji, potem ko se je leta 2008 v Pekingu udeležil že tudi prve izvedbe tega tekmovanja v juniorski konkurenci.

Barve Slovenije na 14. svetovnih bridž igrah, ki so potekale v okviru 2. prvenstva svetovnih športnih miselnih iger v Lillu v času od 9. 8. do 23. 8. 2012, so zastopali: Maruša Baša, Barbara Drinovec Drnovšek, Aleksandra Jeseničnik, Tolja Orač, Gregor Rus in Marjan Zadel. Na moštvenem turnirju v konkurenci mešanih moštev so dosegli spodoben rezultat (55. mesto med 87 nastopajočimi), medtem ko so v kategoriji moštvenega tekmovanja Bord-a-match dosegli odličen rezultat. V konkurenci 43 moštev so se uvrstili v finalni del tekmovanja in ga zaključili na 14. mestu. Ta rezultat je toliko več vreden, ker so po starosti in tudi po stažu v bridžu bili med najmlajšimi, če ne celo najmlajši.

Več o tem bridž tekmovanju si lahko preberete na internetnem portalu: