novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > GREGOR RUS V REPREZENTANCI SLOVENIJE (30.08.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1917

Avtor: Zmagoslav Žibert

Gregor RUS je v kratkem času nastopil za bridge reprezentanco Slovenije v kategoriji parov in mešanih parov na evropskem prvenstvu mladih v juniorski konkurenci ter v odprti kategoriji moštev in mešanih moštev na svetovnih miselnih igrah v članski konkurenci. Nastop v reprezentanci si je zagotovil z odličnimi igrami v pretekli tekmovalni sezoni, ko je z zmago na državnem moštvenem tekmovanju in moštvenem klubskem tekmovanju pridobil tudi status kategoriziranega športnika državnega razreda v skladu z merili za vrhunski šport Olimpijskega komiteja Slovenije.


Član Šaleškega bridge kluba Gregor RUS je tako najprej uspešno nastopil v času od 1. 7. do 6. 7. 2012 na 11. evropskem prvenstvu mladih v bridžu (11th EUROPEAN YOUTH PAIRS CHAMPIONSHIPS) v Vejlu na Danskem.

Barve Slovenije na omenjenem prvenstvu mladih sta zastopala: Maruša Baša in Gregor Rus. Nastopila sta na dveh tekmovanjih. V kategoriji juniorskih parov sta tako v konkurenci 50 parov iz 21 držav osvojila solidno 44. mesto. Na dodatnem tekmovanju mešanih parov pa sta v konkurenci 51 parov iz dvanajstih držav dosegla rezultat, ki ju je uvrstil v zlato sredino nastopajočih (26. mesto).

Več o tem bridž tekmovanju si lahko preberete na internetnem portalu:

http://www.eurobridge.org/competitions/12vejle/microsite/vejle.htm

Svoj drugi nastop za reprezentanco Slovenije v poletnem času je član našega kluba Gregor RUS zabeležil z udeležbo na drugih svetovnih miselnih igrah v bridžu (2nd World Mine Games) v Lillu v Franciji, potem ko se je leta 2008 v Pekingu udeležil že tudi prve izvedbe tega tekmovanja v juniorski konkurenci.

Barve Slovenije na 14. svetovnih bridž igrah, ki so potekale v okviru 2. prvenstva svetovnih športnih miselnih iger v Lillu v času od 9. 8. do 23. 8. 2012, so zastopali: Maruša Baša, Barbara Drinovec Drnovšek, Aleksandra Jeseničnik, Tolja Orač, Gregor Rus in Marjan Zadel. Na moštvenem turnirju v konkurenci mešanih moštev so dosegli spodoben rezultat (55. mesto med 87 nastopajočimi), medtem ko so v kategoriji moštvenega tekmovanja Bord-a-match dosegli odličen rezultat. V konkurenci 43 moštev so se uvrstili v finalni del tekmovanja in ga zaključili na 14. mestu. Ta rezultat je toliko več vreden, ker so po starosti in tudi po stažu v bridžu bili med najmlajšimi, če ne celo najmlajši.

Več o tem bridž tekmovanju si lahko preberete na internetnem portalu:

http://www.worldbridge.org/tourn/Lille.12/microSite/Lille.htm

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh