Domov >  Novice > Twirling klub Šoštanj uspešen na državnem prvenstvu (05.06.2012) Ostale novice

V Ljutomeru je od 20. do 22.aprila potekalo 16.državno prvenstvo Slovenije v twirlingu, kjer se je tekmovanja udeležilo preko 300 tekmovalcev iz 18. Twirling klubov iz celotne Slovenije. Da je sama organizacija takšnega projekta na zelo kakovostnem nivoju dokazuje udeležba mednarodnih sodnikov iz Španije, Nizozemske in Francije.

Na letošnjem prvenstvu je naš klub zastopalo 10 tekmovalcev. To so: Ana Benda, Anja Drev, Ajda Stajan, Aneja Štrigl, Aljaž Juvan, Patricija Kovač, Eva Ledinek, Pia Mežnar, Nika Andrejc in Lea Aram. Vsi člani so v skupnem seštevku osvojili 30 točk in klubu prinesli pokal za 7.mesto.

V petek so potekala tekmovanja v solo diciplinah, kjer je pomembna predvsem tehnika palice. V kategoriji c-solo-mlajši junior sta tekmovali Nika Andrejc in Pia Mežnar. Z odličnim nastopom sta se obe uvrstili v finale, ki je potekalo v soboto in dosegli Nika 4. in Pia 5. mesto. Čestitke najmlajšima. V kategoriji c-solo-junior pa smo imeli kar štiri predstavnice, ki so se pomerile s kar 44.tekmovalkami in dosegle: Ana Benda-15.mesto, Lea Aram-17.mesto, Patricija Kovač-25.mesto in Ajda Stajan-32.mesto. Ponosni smo na njihove rezultate, saj je v tej kategoriji zelo visok nivo znanja. V kategoriji c-solo-starejši junior, je tekmovala naša najboljša tekmovalka Anja Drev in dosegla odlično 9.mesto. Naslednji se je  predstavil Aljaž Juvan, ki je v petek v kategoriji c-solo-junior-moški in v soboto v kategoriji c-freestyle-junior-moški odplesal brez odbitka-padca palice in dvakrat osvojil 1.mesto.

V soboto so še tekmovali: Aneja Štrigl, Eva Ledinek in Lea Aram. Aneja je v kategoriji c-freestyle-maljši junior odlično opravila svoj del naloge in tako stopila na  stopničko z bronasto medaljo. Eva in Lea pa sta prav tako uspešno odplesale in se v kategoriji junior uvrstile na Lea 24.mesto in Eva 25.mesto.   V zadnjem delu tekmovanja, ki je potekalo v nedeljo, se je predstavila v kategoriji c-team-junior naša skupina šestih tekmovalcev. Ana, Aneja, Ajda, Patricija, Eva in Aljaž so v koreografiji  uprizorili zgodbo, ki so jo odlično predstavili z umetniškim vtisom in tehniško vrednostjo. Osvojili so 3.mesto in ponosno stopili na stopničke z medaljami in pokalom.   Zahvalili bi se vsem, ki so pripomogli k uspešnem sodelovanju. Zahvala tudi ga.Veroniki Juvan kot spremljevalki in maskerki naše skupine in ga. Tei Štrigl za pomoč pri organizaciji rekvizitov za navijaško in športno navijanje.

Vsi, ki bi si radi ogledali, kako in s katerimi točkami smo tekmovali na samem tekmovanju, vas vabimo 16.junija ob 17:00 v Kulturni dom Šoštanj.

foto Aleksander Kavčnik