novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > ŠALEŠKI BRIDGE KLUB PRVAK SLOVENIJE (23.04.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2544

Avtor: Zmagoslav Žibert

Postojna, Topolšica, Maribor, Ljubljana - Zaključni del slovenske bridge lige, ki jo organizira tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije, je pretekli konec tedna prinesel nov velik rezultatskih uspeh igralcem Šaleškega bridge kluba, ki so osvojili naslov klubskega prvaka Slovenije za leto 2012.

V 1. bridge ligi je tako nastopilo najboljših 10 moštev, ki so se v eno krožnem ligaškem tekmovanju (2x10 bordov) pomerila med seboj. Podobno je veljalo za 6 moštev, ki so nastopila v 2. bridge ligi. Šaleški bridge klub je v obeh ligah nastopil s svojim moštvom igralcev. Moštveni dvoboji so izredno zanimivi, saj pari moštva igrajo posamezne razdelitve pri mizi kot N-S, pri naslednji mizi pa kot E-W, kar dejansko pomeni, da v določeni igri posamezen par nastopa kot izvajalec ali pa kot par, ki poskuša preprečiti nasprotniku izpolnitev igre. Uspešnost moštva za dober rezultat v posamezni igri je tako odvisna tako od para, ki igro izvaja, kakor tudi od para, ki igro brani.

 

 

Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je ligaški del tekmovanja začelo odlično, saj je v prvem kolu presenetljivo premagalo favorita prvenstva moštvo BK Tivoli 1, za katerega so nastopili sami vrhunski igralci in stalni člani reprezentance Slovenije kot so Miro Novak, Damjan Lipužič in Marjan Zadel. V uvodnih krogih je moštvo nato sicer gladko izgubilo z moštvom BK Maribor 1, tesno premagalo moštvo BK Kočevja in izgubilo z moštvoma ŠD Green´s 31 in BK Celje. V zaključku ligaškega dela pa je moštvo pokazalo svoj zmagoviti značaj in premagovalo svoje nasprotnike kot za šalo. Po devetih kolih rednega ligaškega dela je tako moštvo Šaleškega bridge kluba 1 osvojilo prvo mesto s 165 VP točkami pred moštvom BK Maribor 1, ki je doseglo 159 VP točk, ter moštvoma BK Tivoli 1 in ŠD Green´s 31, ki sta zbrali 147 VP točk oziroma 145 VP točk.

 

V polfinalu tekmovanja, v soboto, dne 21. aprila 2012, se je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 pomerilo z moštvom ŠD Green´s 31 za vstop v finale. O potniku v finale je odločila že prva polovica dvoboja, ki ga je z veliko prednostjo + 47 IMP točk dobilo moštvo Šaleškega bridge kluba 1 po odlični igri obeh parov Bojan AMBROŽ – Vincent GROTE in Gregor RUS - Janko MIJOČ. Namesto zadnje omenjenega para sta v nadaljevanju polfinala uspešno nastopila tudi par Slobodan KNEŽEVIČ - Zmagoslav ŽIBERT, tako da je končna razlika po odigranih 48 igrah dvoboja znašala neverjetnih + 130 IMP točk.

 

 

Po napornem igranju polfinala je nato sledil še finalni obračun z moštvom BK Tivoli 1, ki je v drugem polfinalu na podoben način premagalo moštvo BK Maribor 1. Finale Slovenske bridž lige smo igrali na 64 razdelitev oziroma iger, t.j. v 4 dvobojih po 16 iger. Prvo četrtino finala je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 zmagalo že z kar odločilno prednostjo 29 IMP točk. Manjšo nezbranost moštva Šaleškega bridge kluba 1 je v prvem nedeljskem dopoldanskem dvoboju sicer izkoristilo moštvo BK Tivoli 1 in ga odločilo sebi v prid s prednostjo 11 IMP točk, kar pa na srečo na nadaljnjo igro igralcev našega kluba ni bistveno vplivalo. Po novi zmagi moštva Šaleškega bridge kluba 1 v tretjem dvoboju za 17 IMP je bila psihološka prednost vse bolj na strani kasnejših zmagovalcev, ki so uspeli zmagati tudi v zadnjih dveh dvobojih za 9 IMP in 5 IMP točk. Ob odlični igri moštva smo tako zadnji dvoboj odigrali celo brez svojega kapetana, ki je ponovno odlično vodil moštvo, in najboljšega igralca velemojstra Bojana AMBROŽA. Po 8 urah igranja se je tako moštvo Šaleškega bridge kluba 1 veselilo zaslužene zmage v finalu Slovenske bridge lige.

 

Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je tako po letu 2007 osvojilo drugi naslov moštvenega klubskega prvaka Slovenije. Rezultat finala + 50,3 IMP točk za ŠBK 1.

 

 

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 1 so nastopili: Bojan AMBROŽ, Janko MIJOČ, Gregor RUS, Vincent GROTE, Slobodan KNEŽEVIČ in Zmagoslav ŽIBERT. Čestitamo!

 

Rezultati 1. SBL so dosegljivi tukaj. Polfinale FINALE

 

V 2. bridge ligi je uspešno nastopilo tudi moštvo ŠBK 2, ki so v ligaškem delu osvojili četrto mesto. V zaključnih bojih so polfinale izgubili proti kasnejšim zmagovalcem lige moštvu Postojna 2, nato pa so v boju za tretje mesto po dramatičnem razpletu premagali moštvo BK Tivoli 3 za + 9 IMP točk.

 

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 2 so nastopili: Nuša GOŠNIK, Stane GOŠNIK, Lina JELEN, Karel ŠTIGLIC, Viljem JELEN, Alojz VRENČUR in Stane BREZNIK.

 

Rezultati 2. SBL so dosegljivi tukaj.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh