Domov >  Novice > Iztok Puc izgubil boj z rakom (20.10.2011) Ostale novice

Slovenija je izgubila nepozabnega rokometnega asa. Iztok Puc, nekdanji reprezentant Slovenije, Hrvaške in nekdanje Jugoslavije, je v sredo v 46. letu izgubil boj z zahrbtno boleznijo.

Sportal, 20.10.2011:

Iztok Puc izgubil boj z rakom

Eden najboljših slovenskih rokometašev vseh časov se je v zadnjih tednih boril za življenje v ZDA. Na Floridi, kamor se je preselil zaradi teniške kariere sina Boruta. Ko se je rak razširil še na jetra, so se njegovi nekdanji stanovski kolegi zaradi izjemno dragega zdravljenja odločili za nesebično pomoč - organizacijo dobrodelne rokometne tekme v Celju, ki naj bi se pripetila 5. novembra.

Žal je zahrbtna bolezen prehitela plemenito dejanje, ostal pa bo večen spomin na izjemnega športnika, ki je na olimpijskih igrah zaigral s tremi različnimi reprezentancami in se v zgodovino slovenskega rokometa zapisal z zlatimi črkami. S Hrvaško je leta 1996 v Atlanti osvojil celo zlato medaljo, z jugoslovansko reprezentanco leta 1998 bronasto, s slovensko pa nastopil na olimpijskem turnirju v Sydneyju in ji pomagal do osmega mesta. Na dobrodelni tekmi v celjski dvorani Zlatorog naj bi se pomerili prav ekipi, s katerima je polnil izkušnje na olimpijskih igrah. Hrvaška zasedba iz Atlante in slovenska iz Sydneyja.

Iztok je prve rokometne korake naredil v Šoštanju, nato pa bogato kariero nadaljeval pri banjaluškem Borcu, Zagrebu, Celju in Prulah. V Ljubljani je rokometno pot tudi sklenil. Na 60. obletnici Rokometne zveze Slovenije (RZS) je bil izbran za najboljšega slovenskega levega zunanjega igralca v zgodovini.