Domov >  Novice > Sodelujte pri odločanju EU na področju športa (24.02.2009) Ostale novice

Avtor: Bojan Rotovnik

SODELUJTE PRI ODLOČANJU EVROPSKE UNIJE NA PODROČJU ŠPORTA!

OKS-ZŠZ, sodeluje preko ENGSA (organizacije evropskih nevladnih športnih organizacij) v projektu, EU:ŠPORT:PRIHODNOST; namenjenemu zbiranju mnenj državljanov, kakšen naj bi bil nadaljnji razvoj evropskega športa in kakšne pristojnosti naj bi pri tem imela Evropska unija.

Večina evropskih državljanov se rada ukvarja s športom - približno 60 odstotkov – in se redno udeležuje športne vadbe. Približno tretjina evropskega prebivalstva je včlanjena v športna društva in tako šport tvori največje družabno gibanje v Evropi. Zaradi svoje pomembne družbene vloge je šport obravnavan v lizbonski pogodbi, ki Evropski uniji omogoča pravno podlago, da šport promovira na ravni Evropske unije. Kako pa naj Evropska unija spodbuja šport? Katere ukrepe naj uvede na področju športa?

Projekt EU:ŠPORT:PRIHODNOST, še posebej pa ta anketa bi rada dobila odgovore na zgornja vprašanja in si prizadevata za:
  • zbiranje mnenj prebivalcev Evropske unije o prihodnosti evropske pristojnosti pri športu,
  • posredovanje predlogov o bodoči evropski športni pristojnosti o različnih vidikih športa, na primer zdravju, prostovoljstvu, družbeni vključenosti, izobraževanju in zaposlovanju.
Če vam ni vseeno kako naj bi bil urejen šport v Evropi v prihodnosti, prosimo da izpolnete anketo na spletni strani ENGSA.