novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme








Domov >  Novice > Sodelujte pri odločanju EU na področju športa (24.02.2009) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2239

Avtor: Bojan Rotovnik

OKS-ZŠZ, sodeluje preko ENGSA (organizacije evropskih nevladnih športnih organizacij) v projektu, EU:ŠPORT:PRIHODNOST; namenjenemu zbiranju mnenj državljanov, kakšen naj bi bil nadaljnji razvoj evropskega športa in kakšne pristojnosti naj bi ...

SODELUJTE PRI ODLOČANJU EVROPSKE UNIJE NA PODROČJU ŠPORTA!

OKS-ZŠZ, sodeluje preko ENGSA (organizacije evropskih nevladnih športnih organizacij) v projektu, EU:ŠPORT:PRIHODNOST; namenjenemu zbiranju mnenj državljanov, kakšen naj bi bil nadaljnji razvoj evropskega športa in kakšne pristojnosti naj bi pri tem imela Evropska unija.

Večina evropskih državljanov se rada ukvarja s športom - približno 60 odstotkov – in se redno udeležuje športne vadbe. Približno tretjina evropskega prebivalstva je včlanjena v športna društva in tako šport tvori največje družabno gibanje v Evropi. Zaradi svoje pomembne družbene vloge je šport obravnavan v lizbonski pogodbi, ki Evropski uniji omogoča pravno podlago, da šport promovira na ravni Evropske unije. Kako pa naj Evropska unija spodbuja šport? Katere ukrepe naj uvede na področju športa?               

Projekt EU:ŠPORT:PRIHODNOST, še posebej pa ta anketa bi rada dobila odgovore na zgornja vprašanja in si prizadevata za:
  • zbiranje mnenj prebivalcev Evropske unije o prihodnosti evropske pristojnosti pri športu,     
  • posredovanje predlogov o bodoči evropski športni pristojnosti o različnih vidikih športa, na primer zdravju, prostovoljstvu, družbeni vključenosti, izobraževanju in zaposlovanju.
Če vam ni vseeno kako naj bi bil urejen šport v Evropi v prihodnosti, prosimo da izpolnete anketo na spletni strani ENGSA.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh