novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > Prenova športnih površin v Šoštanju (10.07.2008) Ostale novice
Število vseh ogledov: 3498

Avtor: Tjaša Rehar

V Šoštanju potekajo postopki za prenovo rokometnega igrišča, športnega parka pod Vilo Široko, zunanjega košarkarskega igrišča za bivšo OŠ Biba Roeck ter prenova parketa v Športni dvorani Šoštanj.

Prenova športnih površin v Šoštanju

Rokometno igrišče v Šoštanju je že od nekdaj priljubljeno zbirališče Šoštanjčanov. Občina je v letošnjem letu pristopila k njegovi prenovi. Na igrišču želijo urediti dve manjši garderobi, sanitarjie in skladišče za opremo, ki jo bodo potrebovali na igrišču. Sedaj je v pripravi idejni projekt. Na Občini Šoštanj želijo, da bo igrišče postalo ne samo priljubljen športno-rekreacijski objekt, temveč tudi dobro obiskan in prepoznaven prireditveni prostor, na katerem se bodo odvijali razni sejmi ter druge družabne, zabavne in tudi kulturne prireditve.

V proračunu imajo v letošnjem letu predvidenih za prenovo rokometnega igrišča 100 tisoč evrov, v prihodnjem letu pa 75 tisoč evrov. Investicijo sofinancira Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, in sicer v skupni vrednosti 37.100 evrov.

Občina Šoštanj je tudi v fazi pridobivanja idejnega projekta za izgradnjo športnega parka pod Vilo Široko v Šoštanju. Za omenjeno investicijo je v letošnjem proračunu namenjenih 45 tisoč evrov, k izgradnji pa bo občina predvidoma pristopila v prihodnjih letih.

V okviru akcije Verjemi v svoj koš se prenavlja tudi košarkarsko igrišče ob stari Biba Roeckovi šoli, na katerem je že nova asfaltna prevleka. Občina bo za ta projekt namenila 2.000 evrov.

V zaključni fazi je razpis za sanacijo parketa v Športni dvorani v Šoštanju, ki ga bo prav tako financirala Občina Šoštanj. Poleg obnove parketa bo občina zagotovila proračunska sredstva tudi za nakup novega sodobnega semaforja za to dvorano.

Omenjeni subjekti:
OBČINA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh