Domov >  Novice > Prenova športnih površin v Šoštanju (10.07.2008) Ostale novice

Avtor: Tjaša Rehar

V Šoštanju potekajo postopki za prenovo rokometnega igrišča, športnega parka pod Vilo Široko, zunanjega košarkarskega igrišča za bivšo OŠ Biba Roeck ter prenova parketa v Športni dvorani Šoštanj.

Prenova športnih površin v Šoštanju

Rokometno igrišče v Šoštanju je že od nekdaj priljubljeno zbirališče Šoštanjčanov. Občina je v letošnjem letu pristopila k njegovi prenovi. Na igrišču želijo urediti dve manjši garderobi, sanitarjie in skladišče za opremo, ki jo bodo potrebovali na igrišču. Sedaj je v pripravi idejni projekt. Na Občini Šoštanj želijo, da bo igrišče postalo ne samo priljubljen športno-rekreacijski objekt, temveč tudi dobro obiskan in prepoznaven prireditveni prostor, na katerem se bodo odvijali razni sejmi ter druge družabne, zabavne in tudi kulturne prireditve.

V proračunu imajo v letošnjem letu predvidenih za prenovo rokometnega igrišča 100 tisoč evrov, v prihodnjem letu pa 75 tisoč evrov. Investicijo sofinancira Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, in sicer v skupni vrednosti 37.100 evrov.

Občina Šoštanj je tudi v fazi pridobivanja idejnega projekta za izgradnjo športnega parka pod Vilo Široko v Šoštanju. Za omenjeno investicijo je v letošnjem proračunu namenjenih 45 tisoč evrov, k izgradnji pa bo občina predvidoma pristopila v prihodnjih letih.

V okviru akcije Verjemi v svoj koš se prenavlja tudi košarkarsko igrišče ob stari Biba Roeckovi šoli, na katerem je že nova asfaltna prevleka. Občina bo za ta projekt namenila 2.000 evrov.

V zaključni fazi je razpis za sanacijo parketa v Športni dvorani v Šoštanju, ki ga bo prav tako financirala Občina Šoštanj. Poleg obnove parketa bo občina zagotovila proračunska sredstva tudi za nakup novega sodobnega semaforja za to dvorano.

Omenjeni subjekti:
OBČINA ŠOŠTANJ