Domov >  Novice > Novice iz Športne zveze Šoštanj (20.02.2008) Ostale novice

Avtor: Bojan Rotovnik

Novice iz Športne zveze Šoštanj: predstavitev ŠZŠ - Skupščina ŠZŠ 2008 - Priznanja najboljšim športnikom - Pridobljena sredstva od Fundacije za šport

NOVICE IZ ŠPORTNE ZVEZE

V Športno zvezo Šoštanj je vključenih kar 20 športnih društev in klubov s področja občine Šoštanj. Glavna naloge zveze je, da povezuje delovanje športnih društev/klubov pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena Športna zveza Šoštanj vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V Športno zvezo Šoštanj je trenutno včlanjenih 20 športnih društev oz. klubov s področja občine Šoštanj.

Skupščina ŠZŠ 2008

V četrtek, 31. januarja 2008, je bila v sejni sobi občine Šoštanj redna in volilna skupščina zveze, kjer je bilo izvoljeno novo vodstvo. Dosedanjega predsednika, Bojana Rotovnika, ki za funkcijo predsednika ni več kandidiral, je na najpomembnejši funkciji v zvezi nasledil Albin Ošlovnik (ŠD Šoštanj in ŽKK Šoštanj). V upravni odbor zveze so bili za mandatno obdobje 2008-2012 izvoljeni: Boris Goličnik (SSK Šoštanj), Darko Lihteneker (KK Elektra), Franc Šmon (NK Šoštanj), Gregor Rupnik (ŠK Šoštanj), Matjaž Klemenčič (RK Veterani), Tomaž Sinigajda (DT Rod pusti grad), Zdenka Berložnik (OK Šoštanj Topolšica), Zmagoslav Žibert (Šaleški BK) in Bojan Rotovnik (PD Šoštanj). V nadzorni odbor pa so bili izvoljeni: Marjan Grudnik (KK Elektra), Marjan Stvarnik (RK Veterani) in Matej Kortnik (PD Šoštanj).

Poleg volitev je na skupščini ŠZŠ župan Darko Menih temeljito predstavil vizijo občine na področju športa, predstavljena in sprejeta so bila vsa podana poročila, prav tako pa so bili predstavljeni načrti ŠZŠ v prihodnjem štiriletnem mandatnem obdobju.

Dodatne informacije o skupščini: novica in zapisnik skupščine.

Priznanja najboljšim športnikom

Športna zveza Šoštanj že od leta 2003 podeljuje priznanja najboljšim športnikom, športnim delavcem in športnim klubom/društvom na področju občine Šoštanj. Tako bo v letu 2008 že šesta podelitev priznanj, ki s tradicijo in kvalitetnim izborom tudi vedno bolj pridobiva na veljavi. Na podlagi javnega razpisa, ki je bil objavljen v november 2007, je Športna zveza Šoštanj prejela kar 24 predlogov za podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2007. To je kar za 100% več predlogov kot v letu 2007, ko je zveza prejela 12 predlogov za podelitev priznanj.

V skladu s pravilnikom se bo do vseh prispelih predlogov opredelil Strokovni svet ŠZŠ, ki bo pripravil predlog izbora dobitnikov priznanj, končno odločitev o podelitvi priznanj ŠZŠ za leto 2007 pa bo sprejel upravni odbor zveze. Podelitev priznanj za leto 2007 bo predvidoma v prvi polovici leta 2008.

Pridobljena sredstva od Fundacije za šport

V novembru 2007 se je Športna zveza Šoštanj odzvala na javni razpis Fundacije za šport in je posredovala vlogo za sofinanciranje največje športne prireditve v občini Šoštanj, Dnevov rekreacije 2008. Organi fundacije so vlogo obravnavali in že šesto leto zapored pozitivno ocenili prispelo vlogo. Tako je Fundacija za šport s sklepom št. D3-08-251 Športni zvezi Šoštanj dodelila 2.000,00€ za sofinanciranje prireditve DNEVI REKREACIJE 2008. Fundacija sofinancira do 50% stroškov, drugo polovico stroškov pa zveza zagotavlja iz lastnih sredstev ter iz sredstev, ki jih zveza pridobi na javnem razpis za sofinanciranje športa v občini Šoštanj.