Domov >  Novice > Okrogla miza športnih društev in klubov občine Šoštanj (22.10.2007) Ostale novice

Avtor: Andreja Moškon

Včeraj, 18. oktobra, je v veliki sejni sobi Občine Šoštanj potekala javna razprava o vsebini Pravilnika za sofinanciranje športa v občini Šoštanj in o postopkih prijave na vsakoletni javni razpis...

Okrogla miza športnih društev in klubov občine Šoštanj

Pobudo za srečanje članov športnih društev in klubov je dala Športna zveza Šoštanj, ki je želela, da se še pred delitvijo finančnih sredstev za naslednje leto organizira razprava, na kateri bi se lahko na obstoječih obrazcih za prijavo razložile programske vsebine.

Povabilu na okroglo mizo se je odzvalo nekaj manj kot polovica klubov in društev, ki delujejo v občini Šoštanj.
Uvodne pozdravne besede je zbranim namenil predsednik Komisije za šport Občine Šoštanj Janko Zacirkovnik. Ta je izpostavil, da je bil eden od povodov za organizacijo takšnega srečanja tudi letošnje pritožbe na točkovanje posameznih programov, katere so obravnavali na svojih sejah.

Razlago pravilnika in obrazcev je po pooblastilu župana Občine Šoštanj opravil Albin Ošlovnik, ki je na konkretnih primerih razložil posamezne obrazce, različne možnosti prijave in vse obvezne priloge, katere morajo društva priložiti za pridobitev finančnih sredstev. Predstavil je tudi novo sofinancirano programsko vsebino – Spremljanje pripravljenosti športnikov in svetovanje treninga, na katero se bodo lahko prijavljali šoštanjski klubi, ki spadajo pod program kakovostnega športa. Pri tej programski vsebini gre za preverjanje zdravstvenega stanja članov klubov. Nova programska vsebina ne bo zahtevala dodatnih proračunskih sredstev, saj se bodo ta v višini 3% odvzela pri programski vsebini kakovostnega športa.

Uro in pol dolga konstruktivna razprava se je zaključila z nekaj dobrimi predlogi in pobudami, ki jih bo Komisija za športa obravnavala na svoji naslednji seji.

Omenjeni subjekti:
OBČINA ŠOŠTANJ