novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ) je bil ustanovljena 7.2.1996 z namenom, da povezuje športna društva/klube pri izvajanju večjih in splošno koristnih projektov na lokalnem nivoju. Poleg izvajanja projektov skupnega pomena ŠZŠ vsako leto organizira tudi podelitev priznanj najboljšim športnikom ter organizira največjo športno prireditev na področju občine Šoštanj, Dneve rekreacije. V ŠZŠ je včlanjenih 20 športnih društev/klubov.

 
English
english language
DRUŠTVA IN KLUBI ČLANI ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
FESTIVAL ŠPORTA – ŠOŠTANJ AKTIVNO MESTO 29.5.17 –
PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJ ŠPORTNIKA OBČINE ŠOŠTANJ
UPRAVNI ODBOR ŠPORTNE ZVEZE ŠOŠTANJ
 
Iskanje
 
Vreme
Domov >  Novice > Okrogla miza športnih društev in klubov občine Šoštanj (22.10.2007) Ostale novice
Število vseh ogledov: 3360

Avtor: Andreja Moškon

Včeraj, 18. oktobra, je v veliki sejni sobi Občine Šoštanj potekala javna razprava o vsebini Pravilnika za sofinanciranje športa v občini Šoštanj in o postopkih prijave na vsakoletni javni razpis...

Okrogla miza športnih društev in klubov občine Šoštanj

Včeraj, 18. oktobra, je v veliki sejni sobi Občine Šoštanj potekala javna razprava o vsebini Pravilnika za sofinanciranje športa v občini Šoštanj in o postopkih prijave na vsakoletni javni razpis.
Pobudo za srečanje članov športnih društev in klubov je dala Športna zveza Šoštanj, ki je želela, da se še pred delitvijo finančnih sredstev za naslednje leto organizira razprava, na kateri bi se lahko na obstoječih obrazcih za prijavo razložile programske vsebine.

Povabilu na okroglo mizo se je odzvalo nekaj manj kot polovica klubov in društev, ki delujejo v občini Šoštanj.
Uvodne pozdravne besede je zbranim namenil predsednik Komisije za šport Občine Šoštanj Janko Zacirkovnik. Ta je izpostavil, da je bil eden od povodov za organizacijo takšnega srečanja tudi letošnje pritožbe na točkovanje posameznih programov, katere so obravnavali na svojih sejah.

Razlago pravilnika in obrazcev je po pooblastilu župana Občine Šoštanj opravil Albin Ošlovnik, ki je na konkretnih primerih razložil posamezne obrazce, različne možnosti prijave in vse obvezne priloge, katere morajo društva priložiti za pridobitev finančnih sredstev. Predstavil je tudi novo sofinancirano programsko vsebino – Spremljanje pripravljenosti športnikov in svetovanje treninga, na katero se bodo lahko prijavljali šoštanjski klubi, ki spadajo pod program kakovostnega športa. Pri tej programski vsebini gre za preverjanje zdravstvenega stanja članov klubov. Nova programska vsebina ne bo zahtevala dodatnih proračunskih sredstev, saj se bodo ta v višini 3% odvzela pri programski vsebini kakovostnega športa.

Uro in pol dolga konstruktivna razprava se je zaključila z nekaj dobrimi predlogi in pobudami, ki jih bo Komisija za športa obravnavala na svoji naslednji seji.

Omenjeni subjekti:
OBČINA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh